Nowa Alchemia
Wokół chemii w laboratorium i na świecie
czwartek, 23 lipca 2015
Dlaczego pokrzywa parzy?
›
Kiedy zadano mi kiedyś to pytanie odpowiedziałem "Bo ma w sobie kwas mrówkowy". Ale potem poszukałem na ten temat informacji i stw...
8 komentarzy:
piątek, 26 czerwca 2015
Kiedyś w laboratorium (45.)
›
Zdjęcia z archiwum - po zakończeniu ćwiczenia na preparatyce, podczas którego używaliśmy stopionego fenolu, zwróciłem uwagę na piękny pęk wł...
3 komentarze:
poniedziałek, 15 czerwca 2015
Pytania czytelników
›
Od czasu do czasu dostaję pytania od czytelników bloga. Część pojawia się w komentarzach, i tam staram się na nie odpowiadać co można zobacz...
7 komentarzy:
czwartek, 11 czerwca 2015
6 substancji z którymi wolałbym nie pracować
›
Inspiracją do wpisu był ten, niedawno opublikowany film popularnonaukowy z serii "Uwaga! Naukowy bełkot": Jest to cenna seria,...
6 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer